News header image

Nieuws

Ruim 2 miljoen euro voor herstructurering winkelgebied rond Dr. Brabersstraat.

De gemeente Roosendaal ontvangt een financiële bijdrage van ruim 2 miljoen euro voor het herstructureren van het winkelgebied rondom de Dr. Brabersstraat.

Van een saai parkeerterrein naar een groene oase: Stadstuin Van Hasselt is geopend

Met de dinsdagmiddag officieel geopende Stadstuin Van Hasselt heeft Roosendaal midden in het centrum een unieke oase van rust, groen en cultuur gekregen.

Wonen in de binnenstad: 171 appartementen op locatie voormalig V&D-pand

Het voormalige V&D-pand aan het Roselaarplein in Roosendaal moet, als alles meezit, in het tweede kwartaal van 2023 tegen de grond gaan.

Gezocht: officemanager (parttime)

Bureau Binnenstad Roosendaal is namens het bestuur van de Binnenstad Roosendaal B.V. verantwoordelijk voor de integrale ontwikkeling en aanpak van de binnenstad. Binnen de Roosendaal Binnenstad BV werken de gemeente Roosendaal, vastgoedeigenaren, ondernemers, bewoners, cultuurorganisaties en citymarketing samen onder de naam ‘Hart voor de Binnenstad’.

Samen Hart voor de binnenstad van Roosendaal!

De afgelopen jaren hebben gemeente, ondernemers, eigenaren, bewoners, cultuur en citymarketing samengewerkt om onze Roosendaalse binnenstad te versterken. En met resultaat!

Stadstuin Van Hasselt wordt werkelijkheid

Op woensdag 21 juli vierde wethouder Cees Lok, samen met de mensen die meewerkten aan de voorbereidingen van dit project, de start van de aanleg van de nieuwe stadstuin Van Hasselt.

Gezocht projectleider marketing & communicatie

Bureau Binnenstad op zoek naar een projectleider marketing & communicatie met een hands-on mentaliteit. Hij of zij gaat werken in een team van zelfstandig adviseurs die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de binnenstad.

Opening openbaar toilet op de Markt in Roosendaal

Op donderdag 10 juni is in de fietsenstalling aan de Markt in Roosendaal door wethouder Klaar Koenraad en Corné Veraart, namens het binnenstadsbestuur, een rolstoeltoegankelijk openbaar toilet geopend.

Kunst en cultuur belangrijk voor vitaliteit binnensteden’

Hoewel de deuren van schouwburg De Kring in april nog gesloten zijn, wordt er achter de schermen volop gewerkt aan vernieuwende projecten om kunst en cultuur in Roosendaal een prominente plek te geven.