header image
1 september 2022

Ruim 2 miljoen euro voor herstructurering winkelgebied rond Dr. Brabersstraat.

De gemeente Roosendaal ontvangt een financiële bijdrage van ruim 2 miljoen euro voor het herstructureren van het winkelgebied rondom de Dr. Brabersstraat.

De bijdrage is afkomstig uit het subsidieprogramma Impulsaanpak Winkelgebieden, welke door het ministerie van EZK in het leven is geroepen om binnenstedelijke winkelgebieden om te vormen tot toekomstbestendige gebieden met een stevige sociale en economische basis. En op deze manier structurele leegstand en verloedering te voorkomen.

De financiële bijdrage gaat gebruikt worden voor het klimaatadaptiever en groener maken van de Dr. Brabersstraat en het Roselaarplein en voor het uitvoeren van energetische aanpassingen aan vastgoed in de Dr. Brabersstraat.

De gemeente Roosendaal werkt samen met ondernemers, inwoners en ontwikkelende partijen aan de transformatie van de binnenstad. Het winkelgebied wordt compacter en er worden woningen in de binnenstad toegevoegd. In de Dr. Brabersstraat is dat straks het meest zichtbaar. Daar worden het oude V&D-pand, het pand van Van Oorschot, het pand van Mervo Sport en het Roselaarplein herontwikkeld. Hierdoor ontstaat hier straks een mooie en aantrekkelijke woonstraat. Bij de herstructurering is ook veel aandacht voor het vergroenen, verduurzamen en energieneutraal maken van de omgeving.

Bron: Gemeente Roosendaal

't Paviljoen (eerste etage)
Nieuwe Markt 49D
4701AD, Roosendaal