header image
6 juli 2023

Roosendaal blijft in ontwikkeling

Maar liefst 13.500 vierkante meter vastgoed in het centrum van Gemeente Roosendaal wordt de komende jaren herontwikkeld. PME PensioenfondsVan Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers en Achmea Real Estate tekenden daarvoor vandaag tijdens de PROVADA de overeenkomst.

Bij de herontwikkeling van de voormalige V&D wordt op grote schaal gebruikgemaakt van houten materialen. Dat leidt tot een CO2-reductie van 20.300 ton per jaar, vergelijkbaar met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 3.500 huishoudens. De naam van de herontwikkeling, Roosenboom, verwijst naar Roosendaal en het hout dat wordt gebruikt in de constructie.

Roosenboom omvat 163 betaalbare, duurzame woningen,1.000 vierkante meter commerciële ruimte, een daktuin, 34 parkeerplaatsen en een fietsenstalling. Het plan is een mix van woningen voor verschillende doelgroepen. In het tweede kwartaal van 2024 start de sloop van het voormalige V&D-complex. De oplevering staat gepland in het vierde kwartaal van 2026.

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur PME pensioenfonds: “Wij willen als pensioenfonds een goed lange termijn rendement behalen voor onze deelnemers. Met deze investering dragen we daarnaast bij aan het realiseren van betaalbare en levensloopbestendige woningen. Dat doen we bovendien op een duurzame manier. Houtbouw is een grote stap vooruit. Weg van fossiel en op naar hernieuwbare grondstoffen.”

“Houtbouw is een toekomstbestendige vastgoedbelegging”, zegt Boris van der Gijp, directeur Vastgoed bij Achmea Real Estate. “Bouwen met biobased materialen draagt bij aan de woning- en de klimaatopgave. Nieuwe woningen zijn al zeer energiezuinig. Nu gaat het erom om in de bouw veel meer C02 op te slaan. Wat ons betreft kan die transitie niet snel genoeg gaan.”

Marco Dijkshoorn, directeur projectontwikkeling bij Van Omme & De Groot, is trots op het resultaat van de doorlopen selectie- en contractfase. “Het was een intensief traject. We staan klaar om met ons eigen ontwikkel-/bouwteam, de betrokken ontwerpadviseurs en onze opdrachtgever impact te gaan maken in het centrum van Roosendaal met deze uiterst duurzame bouwmethodiek.”

Bron: Achmea Real Estate

't Paviljoen (eerste etage)
Nieuwe Markt 49D
4701AD, Roosendaal