Organisatie

Organisatie

De binnenstadsorganisatie bestaat uit de binnenstadsdirectie en het bestuur.

Binnenstadsdirectie

De binnenstadsdirectie is verantwoordelijk voor de uitvoering van plannen, zoals op deze website omschreven, en bestaat uit Ad Dekkers en Saskia Nieuwesteeg. De directie heeft als rol om de plannen vanuit de verschillende partijen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen en te adviseren. De binnenstadsdirectie is ook initiator, draagt ideeën aan en neemt het voortouw bij het uitwerken hiervan. De contactgegevens van de binnenstadsdirectie zijn:

Ad Dekkers
ad@binnenstadroosendaal.nl

Saskia Nieuwesteeg
saskia@binnenstadroosendaal.nl

Bestuur

Het bestuur van Hart voor de Binnenstad stuurt de binnenstadsdirectie aan en vertegenwoordigt de deelnemende partijen. Het bestuur bestaat uit:

 • Vereniging van vastgoedeigenaren
  Jeroen Verwolf – Wereldhave, business Unit Manager
 • Horeca
  Corné Oosterbos – eigenaar brasserie 2Eat – voorzitter Koninklijke Horeca Nederland Roosendaal
 • Retail
  Roeland van de Velde, Operationeel manager HEMA Roosendaal en voorzitter bestuur Collectief Roosendaal
 • Gemeente Roosendaal
  Cees Lok – wethouder Binnenstad
 • Bewoners
  Joost van der Sommen – bewoner

Collectief Roosendaal & Ondernemersfonds

Collectief Roosendaal is de vereniging voor alle ondernemers van de binnenstad. Het Collectief heeft als doel om Roosendaal op de kaart te zetten als dé winkelstad van West-Brabant en het versterken van de economische positie van het centrum.

Collectief Roosendaal vormt samen met de gemeente Roosendaal het Ondernemersfonds. Via dit fonds wordt door beide partijen de financiële bijdrage geleverd aan het bestuur van de binnenstad.

Vereniging van vastgoedeigenaren

De drie grote vastgoedpartijen Metterwoon, Wereldhave, Syntrus Achmea vormen samen met twee lokale vastgoedpartijen Engelen Vastgoed en Eric de Maertelaere het bestuur van de vereniging van vastgoedeigenaren. Deze unieke samenwerking heeft als doel om samen op te trekken en met één stem te spreken in het binnenstadsbestuur.

Hiermee kan de vereniging meer draagvlak creëren maar ook gezamenlijk optrekken op het gebied van positionering, branding, marktonderzoek en monitoring om het profiel van de binnenstad te versterken. Het lid van de vastgoedeigenaren in het binnenstadsbestuur is een gekozen vertegenwoordiger en spreekt namens alle vastgoedeigenaren.

Organisatiestructuur

Een schematisch overzicht van de binnenstadsorganisatie (pdf).