header image
23 augustus 2018

Voetgangers krijgen voorrang in de binnenstad

Roosendaal heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Zo is de binnenstad in 2009 autoluw geworden. Vanaf 17 september 2018 mogen ook snor- en bromfietsers niet meer door de binnenstad rijden.

De gemeente Roosendaal zet deze stap om de binnenstad nóg aantrekkelijker te maken. Bewoners, winkelend publiek en terrasbezoekers zijn de hoofdgebruikers van de binnenstad. Zij vinden het hardrijden van brom- en snorfietsen vervelend. Dat past niet bij de gastvrije en veilige binnenstad die Roosendaal wil zijn.

Automatische kentekenherkenning brom- en snorfietsers

Om verder onnodig gemotoriseerd verkeer te weren, voert Roosendaal als één van de eerste steden in Nederland automatische kentekenherkenning voor snor- en bromfietsen in. Wie toch met de brom- of snorfiets in de binnenstad wil rijden, heeft een ontheffing nodig.

Tussen 6.00 uur en 11.00 uur ’s morgens mogen mensen op een snorfiets of bromfiets door het autoluwe gebied rijden. Dat was al zo, maar er wordt nu op gehandhaafd. Als men buiten die tijden door het autoluwe gebied rijdt, lezen camera’s het kenteken wordt er via het CJIB bekeurd.

Bewoners van het autoluwe gebied en ondernemers die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen een ontheffing aanvragen.

Bron en meer informatie: gemeente Roosendaal.