header image
9 september 2019

Vernieuwde stadskantoor wordt HUIS van Roosendaal

Het vernieuwde stadskantoor van Roosendaal is straks de plek voor een rijbewijs en een vergunning, maar ook een ontmoetingsplek. Iedereen moet zich welkom voelen in het nieuwe stadskantoor, dat de naam HUIS van Roosendaal krijgt.

HUIS voor iedereen

De gemeente Roosendaal gaat haar stadskantoor op een duurzame en verantwoorde manier omvormen tot een open en gastvrij HUIS van Roosendaal. Het nieuwe HUIS van Roosendaal wordt een huis van en voor iedereen. Inwoners kunnen in het HUIS niet alleen terecht met vragen, maar kunnen er ook samenwerken. Dit geeft een extra impuls aan de verbetering van de dienstverlening. De ruimte krijgt een open en gastvrije uitstraling, die past bij de publieksfunctie en positie die het inneemt in het centrum van de stad.

Duurzaam en Energie Neutraal

Het hergebruik van materialen, volgens de principes van de circulaire economie, is een belangrijk uitgangspunt bij de renovatie van het Stadskantoor. Er wordt bekeken in hoeverre bestaande materialen uit het Stadskantoor in de nieuwe huisvesting een plek kunnen krijgen. Daarnaast is de ambitie om een Energie Neutraal Gebouw (ENG) te realiseren. Dit betekent geen gas-aansluiting en minimaal energielabel A.

Tijdelijke huisvesting in Mariadal

Het nieuwe HUIS komt op dezelfde plek, het Stadserf en wordt, als alles volgens planning verloopt, medio 2021 opgeleverd. Tijdens de verbouwing verhuist de gemeentelijke organisatie naar het klooster Mariadal.

Kijk voor meer informatie op de website HUIS van Roosendaal.