header image
20 augustus 2018

Studenten kleuren de stad

‘Studenten kleuren de stad’ is de naam van de campagne van de gemeente die nieuwe studenten in Roosendaal verwelkomt. De studenten ontvangen een welkomstpakket met onder meer een cap en tas met het nieuwe logo van Roosendaal. En in samenwerking met de winkeliers en horeca uit de binnenstad ontvangen de studenten een boekje met maar liefst 75 waardebonnen.

Ook worden de studenten verwelkomd met grote reclameborden. Roosendaal biedt meer dan 45 studierichtingen op MBO- en 8 op HBO-niveau. Momenteel studeren er circa 4.000 jongens en meisjes tussen de 16 en 23 jaar in Roosendaal. Roosendaal timmert hard aan de weg om dé stad van de regio te worden waar een zo breed mogelijk spectrum op onderwijsgebied aangeboden wordt voor aankomende studenten.

 Nieuwe opleidingen

Vanaf 20 augustus starten er drie nieuwe scholen in Roosendaal. Op HBO-niveau start de Associate Degrees Academie (190 leerlingen), Fontys Sporthogeschool met activiteiten vanuit het partnership met de gemeente (50 leerlingen) en op MBO niveau CIOS Goes met een praktijkleeromgeving in Roosendaal (50 leerlingen).

Impact bedrijfsleven

René van Ginderen, wethouder onderwijs: ‘Niet alleen voor studenten is het belangrijk om in Roosendaal te gaan studeren; het heeft ook een hele grote impact op het bedrijfsleven en de bewoners. Het bedrijfsleven zoekt studenten voor onderzoek maar ook om hun arbeidspotentieel op een goed niveau te krijgen. De stad wordt door de komst van de studenten steeds jonger en levendiger. Daarom zal Roosendaal ook in de toekomst aantrekkelijk worden voor nieuwe studenten.’

 Campagne

In de campagne wordt de student welkom geheten in de stad. Tijdens het hele schooljaar worden ook het bedrijfsleven, de inwoners en de potentiële student meegenomen in deze campagne. Het beeldmateriaal bevat 4 ‘echte’ studenten die het komende schooljaar in Roosendaal starten. Via de social mediakanalen vertellen zij waarom zij in Roosendaal gaan studeren en hoe zij hun dromen in Roosendaal gaan waarmaken. In een goede samenwerking met de winkeliers en horeca uit de binnenstad wordt er tijdens de introductieperiode onder meer het boekje met de waardebonnen aan de studenten uitgedeeld.

Bron: gemeente Roosendaal

Facebook: Studeren in Roosendaal