header image
12 april 2019

Startschot voor bouw nieuwe bioscoop

Op donderdag 11 april werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe bioscoop in het centrum van Roosendaal. De nieuwe bioscoop wordt gebouwd tussen het politiebureau en de parkeergarage van De Biggelaar.

Door de centrale ligging, in het cultuurhart van de binnenstad, wordt de bioscoop zichtbaarder voor bezoekers. Volgens de huidige planning kan de bioscoop in het voorjaar van 2020 in gebruik genomen worden.

De afgelopen jaren heeft bioscoopondernemer Carlo Lambregts, samen met de gemeente Roosendaal, invulling gegeven aan de plannen voor de nieuwe bioscoop. Aan de Nieuwstraat komt een nieuw complex met zes zalen, drie op de begane grond en daarbovenop nog eens drie. Genoeg om in totaal 850 filmliefhebbers te bedienen.

100.000 bezoekers per jaar

Met de nieuwbouw verwacht bioscoopondernemer Carlo Lambregts jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers te trekken. Net als de bioscopen in Bergen op Zoom en Etten-Leur, eveneens in handen van Lambregts, wordt ook de bioscoop in Roosendaal ingericht als speciale servicebioscoop. Bezoekers kunnen op een knopje drukken als ze eten of drinken willen bestellen in de zaal.

Tweehonderdste paal

Bouwbedrijf BVR is eind maart gestart met de bouwwerkzaamheden. Op donderdag 11 april was het officiële startschot waarbij de tweehonderdste paal de grond in ging. Carlo Lambregts kreeg bij die symbolische handeling hulp van zijn vier kleinkinderen: Finn, Lily, Mila en Lola.

Artikel BN de Stem

Bouw nieuwe bioscoop aan de Nieuwstraat.

Carlo Lambregts geeft een toelichting over de bouw van de nieuwe bioscoop.