header image
15 december 2017

Samenwerking Avans Hogeschool met Hart voor de Binnenstad

Studenten van Avans Hogeschool doen onderzoek naar Smart City en werken daarvoor samen met Hart voor de Binnenstad. Bovendien strijkt een nieuwe opleiding van Avans en HZ University neer in de binnenstad van Roosendaal.

Studenten van de hbo-opleiding Small Business Retail Management van Avans Hogeschool gaan samenwerken met Hart voor de Binnenstad. De studenten onderzoeken voor het project ‘The Future of Retail’ hoe ondernemers het loyalty-programma optimaal kunnen benutten. Het loyalty-programma wordt in het voorjaar van 2018 gelanceerd. De studenten starten met een analyse van het winkelgebied in Roosendaal, daarna nemen ze het loyalty-programma onder de loep, kijken ze waar de kansen liggen en begeleiden ze de ondernemers daarin.

‘Jongeren zijn de consumenten en ondernemers van de toekomst. Het is fantastisch dat deze studenten samen met Hart voor de Binnenstad en de ondernemers optrekken om de kansen van Smart City in kaart te brengen. Deze generatie heeft een frisse blik op retail en daardoor innovatie ideeën en inzichten’, zegt Samantha van Rooij van de binnenstadsdirectie.

Nieuwe opleiding in oude belastingkantoor
Daarnaast neemt Avans Hogeschool samen met HZ University of Applied Sciences haar intrek aan het Mill Hillplein. Vanaf september 2018 bieden de twee onderwijsinstellingen hier de tweejarige Associate Degree opleiding aan. Daarmee krijgt het voormalige kantoor van de Belastingdienst een nieuwe bestemming.

Avans en HZ University hopen met ruim 200 studenten te starten en willen in een paar jaar doorgroeien naar een academie met 1.200 tot 1.500 studenten. De gemeente Roosendaal gaat het pand kopen en stelt het ter beschikking aan Avans en de HZ voor een periode van 3 jaar. Als na deze periode blijkt dat de opleidingen succesvol zijn, dan koopt Avans het gebouw van de gemeente. Avans en de HZ zijn nu volop bezig met plannen om het gebouw geschikt te maken voor onderwijs.

Lees meer.