Nieuwe Markt

Winkelen, recreëren, verblijven en spelen, het kan allemaal op de Nieuwe Markt. Door de herinrichting van het grote plein is het hart van de binnenstad versterkt.

De bestrating van het plein is vernieuwd en in warme tinten uitgevoerd. Verspreid over het plein zijn diverse groeneilanden met zitelementen gecreëerd en in het midden van een plein prijkt een bruisende waterpartij. De ‘slimme’ en innovatie lantarenpalen verzorgen ’s avonds een spectaculair lichtplan dat het plein in alle kleuren onderdompelt. Het plein is weer een aantrekkelijke thuisbasis voor de algemene warenmarkt op maandag, de wekelijkse trekpleister van Roosendaal die hier al sinds 1958 gehouden wordt. Net zoals voor de biologische markt op donderdag en de groente- fruit en bloemenmarkt op zaterdag.

De Nieuwe Markt biedt nu ook een aantrekkelijk onderkomen voor culturele en sportieve evenementen. De Nieuwe Markt is getransformeerd in een multifunctioneel plein met warm karakter. De trommelaars op de daken van de zuidgevel kijken met hernieuwde trots uit over het plein!

Nieuwe Markt na herinrichting en smart lantarenpalen

 

Nieuwe Markt na herinrichting met sfeerverlichting

 

Nieuwe Markt na herinrichting meer recreatie