Nieuwe Markt

Winkelen, recreëren, verblijven en spelen, het kan allemaal op de Nieuwe Markt. Met de herinrichting van het grote plein is het hart van de binnenstad versterkt.

De Nieuwe Markt was in de loop der jaren verouderd en toe aan een facelift. In nauwe samenwerking met ondernemers, bewoners, gebruikers en de gemeente kreeg het marktplein een nieuwe aanblik. Eind 2015 startte de werkzaamheden en op 10 juni 2017 werd het plein officieel geopend.

De bestrating van het plein is vernieuwd. Verspreid over het plein zijn diverse groeneilanden met zitelementen gecreëerd en in het midden van een plein prijkt een bruisende waterpartij. De verbeterde verlichting maakt deze locatie ook ’s avonds aantrekkelijker. Daarnaast zijn er duidelijkere toegangen tot de parkeergarages gekomen.

Het plein is een aantrekkelijke thuisbasis voor de algemene warenmarkt op maandag, de wekelijkse trekpleister van Roosendaal die hier al sinds 1958 gehouden wordt. Net zoals voor de biologische markt op donderdag en de groente-, fruit- en bloemenmarkt op zaterdag. Daarnaast is het een uitstekende plek voor culturele en sportieve evenementen.

De Nieuwe Markt is een multifunctioneel plein met een warm karakter. De trommelaars op de daken van de zuidgevel kijken met trots uit over het plein!

Nieuwe Markt na herinrichting en smart lantarenpalen

 

Nieuwe Markt na herinrichting met sfeerverlichting

 

Nieuwe Markt na herinrichting meer recreatie