header image
10 juni 2021

Opening openbaar toilet op de Markt in Roosendaal

Op donderdag 10 juni is in de fietsenstalling aan de Markt in Roosendaal door wethouder Klaar Koenraad en Corné Veraart, namens het binnenstadsbestuur, een rolstoeltoegankelijk openbaar toilet geopend. Voldoende toiletvoorzieningen in de binnenstad zijn belangrijk voor de toegankelijkheid en het serviceniveau. Daarnaast geeft de gemeente hiermee gehoor aan de wens van MLDS (Maag Lever Darm Stichting) dat alle Nederlandse gemeenten een toiletbeleid invoeren.

De beschikbaarheid van een toilet is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals buik- en blaaspatiënten. Voor deze mensen is het erg vervelend als er weinig en/of slecht vindbare openbare toiletten zijn. De genderneutrale en rolstoeltoegankelijke wc op de Markt is gratis te gebruiken en krijgt dezelfde openingstijden als de fietsenstalling. Met de toiletten van horeca en winkels (die elkaar in openingstijden afwisselen), het nieuwe toilet in de fietsenstalling op de Markt en straks het nieuwe stadskantoor, samen met de huidige openbare wc’s in winkelcentrum Roselaar en de fietsenstalling, beschikt Roosendaal over een dekkend netwerk.

Om de zichtbaarheid van de openbare toilet in de fietsenstalling te vergroten, is er aan de buitenkant bestickering aangebracht, waarop staat aangegeven dat er een wc is. Ook is er geïnvesteerd in bewegwijzering én is Roosendaal aangesloten bij de Hoge Nood-app, waarop een overzicht te vinden is van alle openbare toiletten in de buurt, inclusief openingstijden en informatie over rolstoeltoegankelijkheid.

Lees meer in de BN De Stem publicatie 10-06-2021