header image
6 juni 2017

Muzikale heropening van de vernieuwde Nieuwe Markt

Na een metamorfose is het tijd voor het officiële openingsmoment van de Nieuwe Markt. Het plein wordt in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni feestelijk opnieuw in gebruik genomen.

Het weekend staat zaterdag al in het teken van Roosendaal Swingt en zondag Roosendaal Zingt. Dit laatste evenement is al sinds 2004 een muzikaal begrip voor Roosendaal en omstreken. Het is mooi dat het vernieuwde plein voor een dergelijk spektakel wordt gebruikt. De organisatie en wethouder Cees Lok zien het als een uitgelezen kans om het festival te combineren met de officiële opening van de Nieuwe Markt.

Facelift

Eind 2015 startten de eerste werkzaamheden op de Nieuwe Markt. Het plein was in de loop der jaren verouderd en toe aan een facelift. In nauwe samenwerking met ondernemers, bewoners, gebruikers en gemeente kreeg de metamorfose gestalte. Er kwam nieuwe bestrating, in warmere tinten en met speelse looplijnen. Zowel rond de terrassen, als op de nieuwe groeneilanden kwam ruimte voor bomen en struiken en in het midden van de Nieuwe Markt verrees een waterplein. De verbeterde verlichting maakt het plein, dankzij kleurgebruik, ook ’s avonds een stuk aantrekkelijker. Daarnaast zijn er betere en duidelijkere toegangen tot de parkeergarages gekomen. De lichtmasten, prullenbakken en groeneilanden zijn uitgerust met moderne technologie, niet alleen voor de aansturing maar zodanig dat ze zichzelf melden voor reparatie en onderhoud.

Officiële opening

Wethouder Cees Lok: De Nieuwe Markt is klaar en dat willen we als gemeente graag onderstrepen. Dit weekend bedanken we de ondernemers en de inwoners voor het begrip rond de overlast en de goede samenwerking. En we vieren samen de feestelijke heropening. Zaterdagavond, na afloop van Roosendaal Swingt, laten we zien wat de kleuren van onze nieuwe verlichting betekenen voor het plein. Door te spelen met de kleuren van het licht roepen we verschillende sfeerbelevingen op. De volgende dag is het tijd voor de officiële openingshandeling”.

Programma

Zaterdag 10 juni laten diverse tributebands zien dat het nieuwe plaveisel van de Nieuwe Markt zich uitstekend leent om op te swingen en dansen. Vervolgens is het muzikale woord aan een Robbie Williams look-a-like en volgen er optredens van coverbands en een DJ. Als de schemering haar intrede doet, zorgt de gekleurde verlichting voor warme sferen. Zondag 11 juni worden de bezoekers vanaf 12.00 uur opgewarmd door optredens van diverse bandjes. Om 15.15 uur is het tijd voor de officiële openingshandeling door wethouder Cees Lok. Daarna is het tijd om lekker mee te zingen op een vernieuwde Nieuwe Markt!”