header image
18 april 2019

Koetshuis ondergaat metamorfose

Van een vervallen Koetshuis tot een karakteristieke fietsenwinkel op een unieke plek in de binnenstad van Roosendaal. Het is Rien Slagter, Sander Habes en Ralph Luijsterburg gelukt om op deze plek, in het hart van de stad, iets bijzonders te creëren. Op donderdag 18 april opende Koetshuis Fietsen haar deuren in Roosendaal.

“Toen we hier voor het eerst kwamen was het Koetshuis vervallen. Jarenlang was er niet naar omgekeken en de takken van een boom staken door het dak. Maar we zagen ook een pand met veel historie en authentieke details op een prachtlocatie midden in het centrum. En dat heeft ons doen besluiten om op deze plek onze fietsenwinkel te beginnen gespecialiseerd in sportfietsen, racefietsen en mountain bikes “, zo lichten Sander Habes en Ralph Luijsterburg toe.

Authentieke uitstraling

De locatie van het voormalige Koetshuis is voor veel mensen nog onbekend. Via een steegje in de Molenstraat bereik je het pand. Bij het herstel zijn zoveel mogelijk oude materialen gebruikt waardoor het pand zijn authentieke uitstraling heeft behouden. Voor het Koetshuis ligt nu nog braakliggende grond met daarop een vervallen theehuisje. Ook daar gaat de ondernemer een nieuwe invulling aan geven met een tuin en een fietsbaan. Het theehuisje krijgt een nieuwe bestemming waarbij de mogelijkheden nog worden onderzocht.

Tuin van Hasselt, groene oase in de binnenstad

Vanuit de gemeente zijn er plannen om tussen het Tongerlohuys, Schouwburg De Kring en het Koetshuis een groenvoorziening aan te leggen, de zogeheten Tuin van Hasselt. Deze tuin heeft de potentie om een nieuwe, openbare groene oase in de binnenstad te worden.

Open huis

Op Goede Vrijdag 19 april en Tweede Paasdag 22 april is Koetshuis Fietsen geopend voor een breed publiek tijdens het Open huis. Iedereen kan dan komen kijken hoe mooi een stuk geschiedenis van Roosendaal is geworden.

Lees het artikel in BN De Stem

Sander Habes en Ralph Luijsterburg, managers Koetshuis Fietsen

Theehuis achter het Koetshuis