header image
8 januari 2018

Fase 5 werkzaamheden centrumring

Op maandag 8 januari 2018 starten de werkzaamheden van de 5e fase van de nieuwe centrumring. Met ingang van 10 januari wordt ook het eenrichtingverkeer in de Kloosterstraat en de Vughtstraat omgedraaid.

Maandag 8 januari starten de werkzaamheden aan het tweede gedeelte van de Burgemeester Prinsensingel. Dat is het wegvak tussen de Molenstraat en de Nieuwstraat. Dit wegvak wordt in verschillende fases aangepakt. Op die manier voorkomt de gemeente een langdurige afsluiting van het hele weggedeelte. Deze werkzaamheden duren naar verwachting 15 weken, mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Eenrichtingverkeer Kloosterstraat – Vughtstraat omgekeerd
Met ingang van 10 januari wordt ook het eenrichtingverkeer in de Kloosterstraat en de Vughtstraat omgedraaid. Dat houdt in dat het verkeer vanaf westelijke richting (komende vanaf de Stationsstraat) in oostelijke richting (naar de Burgemeester Prinsensingel) wordt geleid. Precies tegengesteld dus aan de tijdelijke situatie van de afgelopen maanden. Dit zal niet alleen voor de bewoners, maar ook voor bezoekers van het stadskantoor en de basisschool Jeroen Bosch even wennen zijn. Het maakt allemaal deel uit van het grotere geheel, namelijk het verkeer rond de binnenstad beter geleiden.

De werkzaamheden liggen op schema. De nieuwe centrumring wordt (grotendeels) eenrichtingsverkeer met meer ruimte voor fietsers, voetgangers én groen. Het wordt een herkenbare, compacte ring rond het centrum: ‘de strik om de binnenstad’.

Lees meer over de 5e fase van de werkzaamheden aan de centrumring.