header image
27 september 2019

De Smalle Pijp sluit na 30 jaar haar deuren

Het is een begrip in Roosendaal, broodjeszaak de Smalle Pijp. Op 29 september sluit de broodjeszaak, aan de Markt 28 in Roosendaal, na 30 jaar haar deuren. De zaak wordt overgenomen door Jean-Pierre Kolthoff eigenaar van Bij Moeders, Dakota’z en Ribz.nl.

Als achttienjarige is Michael Kamphuis, samen met mijn ouders, in de zaak gekomen. Aanstaande zondag 29 september om 18.00 uur sluit hij definitief de deuren. “Dertig jaar, het klinkt heel erg lang maar voor mij is die tijd voorbij gevlogen. Naast de zaak ben ik, namens VHOM (Vereniging Horeca Oude Markt), penningmeester en altijd nauw betrokken geweest bij de organisatie van evenementen onder andere van Roosendaal leeft, Swingt in het park, WK en EK’s op de Markt. Daarnaast zit ik ook in het bestuur van het jaarlijkse Beach Event. Hierbij is mij gevraagd om dit te blijven doen. Mensen gaan naar de binnenstad voor beleving, er moet iets te doen zijn. Evenementen zijn belangrijk voor de levendigheid in een stad. Daar blijf ik mij heel graag voor inzetten. Zo ben ik de komende periode, samen met andere ondernemers, bezig om de schaatsbaan vorm te geven.”

Het antiek van de Smalle Pijp

Niet alleen voor Michael zal het na 30 jaar even wennen zijn, ook voor Suus Hopstaken. Als zeventienjarige ging ze aan de slag bij de Smalle Pijp. Van een bijbaantje werd het een fulltime job. Inmiddels werkt zij hier 23 jaar.  “Sommige klanten noemen mij ‘Het antiek van de Smalle Pijp’. Ik moet daar wel om lachen en vind het ook een compliment. Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan. Enige nadeel is dat je soms tot in de late uurtjes door gaat en dan bijvoorbeeld niet zelf kunt gaan stappen. Maar daar raak je aan gewend. Voordeel is dat je hierdoor ook minder uitgeeft.”

De Smalle Pijp sluit zondag om 18.00 uur waarna de fysieke broodjeszaak op de Oude Markt verdwijnt De online winkel blijft gewoon bestaan. Klanten kunnen vanaf dinsdag hun bestellingen gewoon blijven doen op de website www.desmallepijp.nl.

Nieuwe horecazaak

Het pand op de Markt 28 wordt overgenomen door Jean-Pierre Kolthoff. Kolthoff kocht eerder het pand van tabakszaak Coppens op nummer 26. Volgens ingewijden wil de ondernemer de twee panden samenvoegen om hier een nieuwe horecazaak in te starten.