header image
21 januari 2021

Corné Veraart volgt Corné Oosterbos op in binnenstadsbestuur

Op 9 december 2020 is Corné Veraart benoemd als bestuurslid van het binnenstadsbestuur en commissaris van SmartCity Roosendaal B.V. Hij volgt daarmee Corné Oosterbos op. Veraart (35) is een geboren en getogen Roosendaler. Als manager van Hotel Tongerlo en bestuurslid bij Koninklijke Horeca Roosendaal, is hij nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de horeca in de binnenstad. “Voor de horeca wil ik, als bestuurslid in de binnenstad, een spreekbuis zijn. Mijn rol is om hun standpunten zo goed mogelijk te verwoorden en de belangen te behartigen.”

Corné kijkt terug op een bewogen jaar waarin de horeca alles heeft gedaan om, ondanks de coronamaatregelen, steeds weer kansen te zien. “Na elke persconferentie waren er veel vragen. Elke keer moesten we samen bepalen op welke wijze we de maatregelen op een veilige wijze konden opvolgen. Veel ups en downs. Bij de opening van de horeca in juni 2020 liep de Markt niet gelijk vol. Mensen waren voorzichtig. Langzamerhand kwam er weer vertrouwen en in de zomer was het op veel terrassen, met de gepaste 1,5 meter, weer gezellig druk en voelde je de ontlading. De behoefte aan het sociale contact, ontspanning en gezelligheid in de kroeg of het restaurant is van alle tijden en zal altijd blijven bestaan. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat, op termijn, de horeca weer als vanouds gaat draaien. Maar tot die tijd is het voor veel horecaondernemers enorm zwaar en moeten ze zien door deze periode heen te komen met de steun van de overheid.”

Trots op Roosendaal

“Ik ben trots op Roosendaal. De binnenstad is met het aanbod aan winkels en horeca heel compleet. Juist die combinatie maakt het winkelgebied aantrekkelijk. Deze zomer vierden veel Nederlanders vakantie in eigen land. Dat betekende ook een toename van toeristen in Roosendaal. Hotel Tongerlo had deze zomer een record aantal boekingen. Vaak kwamen bezoekers naar Roosendaal als uitvalsbasis voor Zeeland. De accommodaties daar zaten vol of waren erg prijzig. De reacties van onze gasten waren heel erg positief. Ze benadrukten de gezelligheid en gastvrijheid, de terrassen en het complete aanbod aan winkels. Dat is goed om te horen. Soms denk ik dat inwoners nauwelijks nog zien hoe bijzonder ons stadje is. We mogen best wat trotser zijn.”

Horeca is goed georganiseerd

“De horeca in Roosendaal is heel goed georganiseerd, de lijntjes zijn kort en we weten elkaar altijd te vinden. Dat werkt heel prettig. Ook de Algemene Ledenvergaderingen van de Koninklijke Horeca Roosendaal worden goed bezocht.  Ik vind het belangrijk om de horeca breed te vertegenwoordigen, dus niet alleen de leden. Horecaondernemers kunnen altijd bij mij terecht met vragen, zorgen en suggesties. Door tijdig te signaleren waar knelpunten liggen, kunnen we ook landelijk en op de politieke agenda ons punt maken.”