header image
6 september 2017

Centrumring: werkzaamheden 3e fase

De 3e fase voor werkzaamheden aan de nieuwe Centrumring is gestart. Van 11 september tot en met 20 oktober vinden er werkzaamheden plaats bij de Laan van België, de Laan van Luxemburg en de Laan van Limburg. Voor automobilisten kan dit 10 tot 30 minuten vertraging opleveren.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van fietspad en het aanpassen van het wegprofiel.

De nieuwe Centrumring wordt (grotendeels) eenrichtingsverkeer met meer ruimte voor fietsers, voetgangers én groen. Het wordt een herkenbare, compacte ring rond het centrum: ‘de strik om de binnenstad’. Er komen tijdelijke verkeersmaatregelen om de weggebruikers in goede banen te leiden en te verwijzen naar eventuele omleidingsroutes. De resterende fases worden momenteel met de aannemer verder uitgewerkt.

Fase 4 start op 30 oktober 2017.

Prioriteit bij het hele project is dat de bewoners, ondernemers en de parkeergarages goed bereikbaar blijven. Naar verwachting is de nieuwe centrumring na de zomer van 2018 helemaal klaar.

Op www.roosendaal.nl/werkzaamheden vind je de actuele planning van alle werkzaamheden in Roosendaal en de bijbehorende omleidingsroutes.