Vereniging van vastgoedeigenaren

15 juni 2017

De drie grote vastgoedpartijen Metterwoon, Wereldhave, Syntrus Achmea vormen samen met twee lokale vastgoedpartijen Engelen Vastgoed en Eric de Maertelaere het bestuur van de vereniging van vastgoedeigenaren. Deze unieke samenwerking heeft als doel om samen op te trekken en met één stem te spreken in het binnenstadsbestuur.

Hiermee kan de vereniging meer draagvlak creëren maar ook gezamenlijk optrekken op het gebied van positionering, branding, marktonderzoek en monitoring om het profiel van de binnenstad te versterken. Het lid van de vastgoedeigenaren in het binnenstadsbestuur is een gekozen vertegenwoordiger en spreekt namens alle vastgoedeigenaren.

De leden van de vereniging leveren een vrijwillige financiële bijdrage aan specifieke projecten voor de binnenstad.

Vastgoedondernemers stimuleren pop-up stores

Veel (startende) ondernemers staan te popelen om de Roosendaalse binnenstad te veroveren met een nieuw idee of uitbreiding van een concept. Vastgoedondernemers bieden hen de kans om tijdelijk een leegstaande winkelruimte te huren tegen een gereduceerd tarief. Dit levert een win-win situatie op voor zowel de vastgoedeigenaar als de ondernemer. Ook brengt het meer levendigheid en afwisseling in de winkelstraten.

Syntrus Achmea was de eerste vastgoedeigenaar die meerdere pop-stores mogelijk heeft gemaakt. Inmiddels zijn er meerdere vastgoedpartijen die dit voorbeeld hebben gevolgd.